facebook tracking

"Jag attraherades av att målstyrningen är en viktig del i projekten"

Vi har intervjuat vår digitala strateg Lena Bolin om hur det är att jobba som just det hos oss på NetRelations.

Vad gör egentligen en digital strateg?

- Om man ska fatta sig kort handlar det om att säkerställa att webbrelaterade aktiviteter driver utvecklingen framåt. Vi har som uppgift att se till att aktiviteter som genomförs både tillgodoser verksamhetens och användarnas behov.

Man kan tänka sig att vårt arbete ser ut som en cirkel. Vi webbstrateger jobbar mycket med att konkretisera mål och bryta ner dessa till mätbara aktiviteter. Den tekniska lösningen blir sedan utformad på så sätt att målen går att mäta och följa upp. När ny lösning är lanserad jobbar vi med att analysera och optimera ända tills det är dags att utveckla en ny lösning.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Vi arbetar med många sorters kunder och det känns som en lyx att få sätta sig in i alla de behov och utmaningar som finns inom både olika branscher och organisationer. Det är spännande att tillsammans med våra kunder hitta lösningar som bidrar till förbättringar av olika slag. Våra kunder är engagerade och måna om bra lösningar, det gillar jag. Man använder sig inte av strateger om man inte söker förbättringsmöjligheter.

Vilken är den största utmaningen med jobbet som digital strateg?

- Att hitta vilka 20% som leder till 80% av resultatet. Även om vi ofta lever i den bästa av världar så finns det begräsningar av olika slag i nästan varje projekt. Oftast handlar dessa begränsningar om budget och tajt tidsplan. Att ständigt ställa oss frågan –varför vi ska genomföra olika saker är en del av vår vardag. Med kunskap, erfarenhet och en tydligt styrning av aktiviteter kommer man långt.

Hur tror du att din roll som digital strateg kommer att utvecklas under kommande år?

- Jag tror att rollen i sig kommer att se ut ungefär som nu men att det kommer att behövas många fler av oss. Användarna har vant sig med bra lösningar, fler beställare kommer att ställa högre krav på sina satsningar.

Det finns enormt mycket kunskap inom de olika rollerna på en digitalbyrå och många av våra kunder ligger i framkant vad gäller digitala satsningar. Man stöter dock fortfarande på digitala lösningar som blivit till av oklar anledning. En webbplats till exempel har inget som helst egensyfte utan ska verka för att stärka verksamheten. Fler och fler kunder blir bättre på att både sätta, utvärdera och sträva mot att nå satta mål. Gemensamt för dessa kunder är att de har slutat att se sin webbplats eller intranät som en kostnad utan ser det för vad det är – en investering.

Berätta hur du hamnade hos NetRelations.

- Jag såg att det söktes efter nya medarbetare och hörde mig för med både folk i branschen och ett par kunder, dessa hade positiva erfarenheter att dela med sig utav. Jag attraherades av att målstyrning är en viktig del i projekten. Det visar att på ett engagemang och man värdesätter och tror på det arbete man genomför.

Vill du också bli kollega med Lena?

Just nu söker vi flera nya kollegor till alla våra kontor. Kolla in våra lediga tjänster och skicka in en ansökan redan idag.

Lediga tjänster

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på NetRelations?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@netrelations.com
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor